Detachering preventiemedewerker

Elke organisatie is verplicht een preventiemedewerker aan te stellen. Je wilt als werkgever graag aan die verplichting voldoen, maar kunt binnen de eigen organisatie geen geschikte kandidaat vinden. Ook kan het voorkomen dat geschikte kandidaten niet beschikbaar zijn of gemaakt kunnen worden. Kortom: er zijn geen mogelijkheden om de wettelijk verplichte ‘interne bijstand’ vorm te geven.

In een dergelijke situatie kun je een beroep doen op een expert van Omwender. Onze experts kunnen invulling geven aan de rol van preventiemedewerker. Afhankelijk van de aard van de in je organisatie voorkomende risico’s, kunnen wij een veiligheidskundige, arbeidshygiënist of arbeids- en organisatiedeskundige bij je detacheren. Natuurlijk denken we hierbij graag met je mee. Dat meedenken doen we ook graag bij de omvang van de inzet, het aantal uur per week / maand.

Wat kan Omwender voor je doen?
Onze experts nemen de preventiezorg voor je organisatie voor hun rekening. Onze experts hebben door hun ervaring, snel inzicht in de aard en complexiteit van de risico’s die voorkomen. Naast inhoudelijke kennis van zaken, hebben ze ook de nodige adviesvaardigheden. Zij kunnen je op een juiste en passende wijze adviseren over te nemen preventieve maatregelen. Daarbij wordt ook de OR betrokken. De OR heeft tenslotte instemmingsrecht ten aanzien van de aanstelling.

Resultaten:

  • Je preventiezorg krijgt onmiddellijke invulling, door de inzet van een ervaren (kern)deskundige
  • Je voldoet snel en eenvoudig aan de wettelijke verplichting om invulling te geven aan de ‘deskundige ondersteuning’ (Arbowet, artikel 13 lid 1, 2 en 3)

Meer informatie detachering preventiemedewerker?
Wil je meer weten over de detachering van een preventiemedewerker? Neem dan vandaag nog contact met ons op.