Keuringen

Arbeidsrisico’s komen in elke branche voor. In sommige sectoren, zoals de bouw, meer dan in andere. Volgens cijfers van het CBS kwam in 2014 verzuim door een ongeluk 88.000 keer voor. Vandaar dat voor een aantal beroepen medische keuringen verplicht zijn. Maar ook als keuringen niet verplicht zijn, kan het raadzaam zijn om regelmatig de fysieke en psychische gesteldheid van medewerkers te monitoren. Bij Omwender doen we keuringen om te kijken of uw medewerkers het zware lichamelijk werk aan kunnen en of ze anderen niet in gevaar brengen.

Om werkzaamheden in bepaalde branches te mogen verrichten, worden werknemers medisch gekeurd. Voor bepaalde beroepen is zo’n keuring verplicht.

Welke keuringen doet Omwender?

Omwender mag verplichte medische keuringen uitvoeren. Bij ons kunnen particulieren, werknemers en werkgevers voor diverse keuringen terecht.

  • Functiegerichte keuringen
  • Aanstellingskeuringen
  • Keuringen voor het werken met bepaalde stoffen, zoals een asbestkeuring
  • Health Check

Voor sommige beroepen zijn keuringen verplicht

Voor bepaalde beroepen is een medische keuring verplicht. Denk hierbij aan beroepen als: brandweerman, taxichauffeur, beroepsduiker of als iemand gaat werken op een booreiland. Net als in beroepen waarbij medewerkers werken in verontreinigde grond, veelvuldig werken met straling of kankerverwekkende stoffen. Zonder deze periodieke keuring mogen zij die werkzaamheden niet uitvoeren. In de bouw is de werkgever wel verplicht een keuring aan te bieden, maar is het aan de werknemer of hij hiervan gebruik maakt.

Direct een prijsopgave?

Direct een prijsopgave voor keuringen?